Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2014, 11:03   Mesaj No:25

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1329
Beğenildi:12735
Beğendi:9364
Takdirleri:29100
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım

Aşağıdaki ayetlerde,boşluklara gelecek uygun ifadeleri yazınızz..ayet numaralarını da belirtiniz

31.Allah’ı bırakıp da, kıyâmet gününe kadar cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha ............ kim vardır?

32.“Âyetlerimiz onlara açıkça okunduğu zaman inkâr edenler, kendilerine gelen gerçek için: “.....................” derler.”

33.Peygamberlerden ..................sabrettiği gibi sen de sabret; .............. için acele etme; onlar, kendilerine vaadedilen azabı gördüklerinde sanki dünyada sadece ................kaldıklarını sanırlar.

34.“İnkâr edenler, ..................onlara: “Bu, gerçek değil miydi?” denir, onlar: “Rabbinize an-dolsun ki evet gerçekti” derler. Allah: “İnkâr etmenizden ötürü azabı tadın” der

35.Ey milletimiz! Doğrusu biz..............., kendinden öncekileri doğrulayan, gerçeği ve doğru yolu gösteren bir kitap dinledik.”

36.Allah’ın âyetlerini bile bile inkâr ediyorlardı, alaya aldıkları şeyler onları................ ediverdi

37.Kur’an’dan önce, Mûsâ’nın kitabı, Tevrat, .............................dir

38. Doğrusu Allah .................. doğru yola eriştirmez.”

39. De ki: “Ben peygamberlerin il-ki değilim; size de bana da ne yapılacağını ben bilmiyo-rum. Ben ancak bana vahy olunana uymaktayım..........................yım

40..........Sonunda erginlik çağına erince ve kırk yaşına varınca:................................demesi gerekir...

SADAKALLAHUL ALİYYUL AZİM...

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~