Konu Başlıkları: DHBT İstişare bölümü
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Kasım 2014, 23:32   Mesaj No:739

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Standart Cevap: DHBT İstişare bölümü

Alıntı:
ademsevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
AMİN..Allah razı olsun abla...


inşallah abla 2 hafta sonra bende burada fahriyim diyebilirim..

ama ben tecvid ve mahreçte kendime güvenmiyorum sanki...

hani verayyın besmelede şeydanirracim demesi gibi bizim hocamız da şeytanirracim deyin diyor..en küçük örneği bu ....müftülükte oysa şeydanirracim deyin demişti hocamızda... hangisi doğru öğretenlerin hepsi hoca bilemiyoruz ...

ta olarak değil da harfi olarak okuman gerekiyor doğrusu da bu. Besmele her zaman hep yanlış telaffuz ediliyor. Hocamız demişti ki, yeter ki besmeleyi doğru ifade ederseniz bu bile artı puanlar almanıza faydası olur. Besmeleyi çektirip tamam yeterlisin diyerek mülakatı bitirenler de duymuştum.

Besmeledeki se harfini ssss üzerine bastırarak ayrıca dili damağa vurarak da harfini, ra harfinin şeddesine vurgu yaparak, ha harfini gırtlağın tam ortasından çıkarak, Euzü çekerken ayn harfini gırtlağın tam ortasından çıktığını belirterek, ayrıca en son him sesini tam belirterek besmeleyi tamamlamış olursun. Nette ki diğer hocaların okuyuşlarınıda dinle senin için kararsızlığına son vereceklerdir. Bu konuda iyice kafan karışmış , telaş etme ben burada hata yaparım diye şartlandırırsan kendini işte orada gerçekten yanlışlık yaparsın.
Ben bunu da kolaylıkla başaracağım diyeceksin
Alıntı ile Cevapla