10 Aralık 2014, 16:09
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj:
10.759 Konular:
697 Beğenildi:8588 Beğendi:10215 Takdirleri:28065 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | " Bulgurlu Patlıcan Sarma " " Bulgurlu Patlıcan Sarma " Malzemeler: 10 adet patlıcan (uzun ve çok kalın olmayanlardan)
Yarım su bardağı bulgur
200 gram kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
1 adet küçük boy havuç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı salça
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
4-5 dal maydanoz
Üzerine:
1 adet domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için:
Sıvıyağ Yapılışı: İç harcı hazırlamak için, eti çok küçük doğrayıp, sudan geçirin. Küçük bir tencereye alıp kapağını kapatın. Et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine tereyağı, ince kıyılmış soğan ve havucu ilave edin. Soğanın rengi dönünce, üzerine dolmalık fıstığı ekleyin. Birkaç dakika kavurup salçayı ilave edin. Daha sonra bulguru katın. 2 dakika kavurup, üzerini geçecek kadar su, kuşüzümü ve tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirip ocaktan kaldırın. İnce kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alın. Patlıcanların baş ve uç kısımlarını kesin. Daha sonra altından ve üstünden boydan boya ince birer dilim çıkarın (bu dilimler kullanılmayacak). Patlıcanları boydan boya çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Sıvıyağda hafifçe kızartıp fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın. Daha sonra iki patlıcan dilimini + şeklinde üst üste koyun. İçine bulgurlu harçtan yayıp, her iki taraftan ortaya toplayın. Ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın. Sıvıyağı kızdırıp, rendelenmiş domatesi kavurun. Sosu patlıcan bohçalarının üzerine gezdirip servis yapın.
"Alıntı"
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |