29 Aralık 2014, 09:14
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan Mesaj:
9.475 Konular:
1144 Beğenildi:4422 Beğendi:3685 Takdirleri:14319 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | İman Son Nefeste Belli Olur... İman Son Nefeste Belli Olur... Bir insanın imanlı ölüp ölmeyeceği son nefeste belli olur. Bütün ömrü iman ile geçip, son günlerinde imanı giden, imansız ölen çoktur. Evliyadan Ali Bekka hazretleri hep ağlarmış. Bu zatın, salih kendisi gibi veli ve keramet sahibi bir arkadaşı varmış. Bu arkadaşı ;
'' Ben falan vakitte falan memlekette öleceğim. O zaman yanımda bulun '' diye vasiyette bulunmuş.
Fakat bu arkadaşı son nefesinde imanını kaybetmiş. Bu hadise karşısında Ali Bekka hazretleri, Allah'ü Teala'nın rızasına kavuşamamaktan ve son nefes endişesi ile korkarak çok ağlarmış. İmansız giden arkadaşının halini şöyle anlatır:
'' Söylediği vakit gelince yanına gittim, son anlarını yaşıyordu. Yönünü doğuya çevirmişti. Kıbleye çevirdim, tekrar doğuya döndü. Tekrar kıbleye çevirince, gözlerini açıp bana ;
- Hiç uğraşma ben bu tarafa dönmüş olarak öleceğim dedi. İmanı gideren sözler söylemeye başladı ve imansız olarak öldü.....
Ölüsünü kaldırıp oradaki bir kiliseye götürdük. Bir de gördük ki ! kilisede bir kalabalık toplanmış ve çok üzgün bir halde idiler. Önlerinde yatan bir cenazenin etrafında duruyorlardı.
- Nedir bu hal ? dediğimizde;
- Bizim meşhur bir ruhbanımız vardı, yüz sene yaşadı. Bugün de öldü, fakat ölmeden önce dinimiz olan hıristiyanlıktan çıktı. Müslüman olduğunu söyledi ve Müslüman olarak öldü, dediler. Biz de onlara ;
- Bizim elimizdeki cenaze de Müslümandı, son nefesinde hıristiyanlık dini üzere öldü. Siz bunu alın, o Müslüman olarak ölen ruhbanınızın cenazesini de bize verin, dedik. Teklifimizi kabul ettiler. Biz o Müslüman olanın cenazesini alıp yıkadık, kefenledik, Müslüman mezarlığına defnettik. Onlar da öbürünü alıp, hıristiyan mezarlığına defnettiler.
Ebu Ali Dekkak hazretleri de ;
'' Her insanın vücudunda binlerce damar vardır. Bu damarların hepsi, Peygamber Efendimizin (sav) Eshab-ı kiramına karşı muhabbet üzere bulunsa, yalnız biri, Eshab-ı kiramdan birine düşmanlık, sevgisizlik üzere olsa, ölüm zamanında emir gelir ve canını o bir damardan alırlar. Bunun bozukluğu sebebiyle dünyadan imansız gider '' buyurmuştur....
Muhammed Ma'sum hazretlerinin, bir talebesine hitaben buyurduğu gibi;
- Son nefes korkusundan kurtulan kimse yoktur. Peygamberlerden başka herkesin son nefesi şüphelidir. Son nefeste kurtulabilmek müjdesi ancak vahiy ile bilinir. İyi alametler, son nefesin selametini haber verirlerse de zann-ı galip hasıl ederler. Zan ne kadar galip fazla olursa olsun, insanı bu dertten, bu korkudan kurtaramaz...
Gönül Pınarından alıntı..... |
| |