13 Ocak 2015, 00:57
|
Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 Arkadaşları:29 Cinsiyet: Memleket:sıratı mustakım Yaş:48 Mesaj:
2.632 Konular:
164 Beğenildi:1155 Beğendi:1570 Takdirleri:5244 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: patlıcan yemekleri Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma Tarifi - Malzemeler
3 Adet (ince - uzun) Kemer Patlıcan
3 Adet (iri) Kırmızı Biber
3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Tuz, Kekik
8-10 Adet Taze Soğan Sapı
Sıvı Yağ (kızartmak için)
2 Adet Yumurta
1 Kase Galeta Unu
Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını soymadan, boylamasına ince ince dilimleyin. (İlk ve son dilimde mümkün olduğu kadar, kabuğunu soyar gibi ince dilimlerseniz, 3 dilim elde edersiniz)
Dilimlediğiniz patlıcanları, yarım saat kadar tuzlu suda bekletin, suyunu süzüp, nazikçe sıkarak fazla suyunu alın ve br peçete üzerinde 3-4 dk. bekletin.
Yumurtaları çırpın.
Galeta ununun bir kısmını, biraz tuz ekleyerek, düz bir servis tabağına koyun. (azaldıkça yenisini ekleyin)
Bir tavaya, bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ocağı orta ısıya getirin.
Patlıcanları önce, yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, kızartın.
Bir peçete üzerine alarak, fazla yağının çekmesini ve soğumasını sağlayın.
Biberleri fırının ızgarasında (yada arzu ettiğiniz şekilde) közleyin. Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın.
Ayrı bir kapta, süzme yoğurt, tuz, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Biberide ekleyip çok az daha karıştırın.
Taze soğan saplarını süzgece koyup, üzerine kaynar su dökün ve yumuşamasını sağlayın.
Patlıcanın ucuna, bir yemek kaşığı kadar yoğurtlu harç koyup, nazikçe sarın.
Sarmayı; soğan sapı ile bağlayıp, kurdele yapın.
__________________
Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
| |