Cevap: Artan yemekleri değerlendirme Malzeme Listesi: - Yarım paket Makarna
- 2 adet havuç
- 10 adet kornişon turşu
- 1 demet dereotu
- 1 su bardağı bezelye
- 1 kutu mısır konservesi
- 3-4 yemek kaşığı mayonez
- 2 su bardağı yoğurt
- 5-6 diş sarımsak
Nasıl Yapılır: - Büyük bir tencereye yeterince su , tuz ve çok az sıvı yağ koyarak kaynatalım.
- Kaynayan suyumuza makarnaları salalım. Karıştırarak hafif diri kalacak şekilde pişirelim.
- Haşlanan makarnaları çeşme altında yıkayıp süzelim.
- Sarımsaklarımızı dövüp yoğurdumuza ekleyelim. Mayonezi de ilave edip karıştıralım.
- Geniş bir salata servis tabağımıza süzülen makarnamızı alalım.
- Dere otumuzu incecik kıyalım ve makarnanın üzerine dökelim. Kornişon turşuları küçük doğrayıp ilave edelim.
- Havucumuzu kabuklarını kazıyıp rendeleyelim, bezelye ve mısırları da katıp hepsini karıştıralım.
- En son sarımsaklı yoğurdumuzuda ekleyip şık bir sunum yapalım. Üzerini süsleyelim.
- Arzu ederseniz kokteyl zeytinde kullanabilirsiniz. İsterseniz havucu haşlayıp küp küp doğrayabilirsiniz. Afiyet olsun.
__________________
Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |