Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2015, 23:12   Mesaj No:5

Allahın kulu_

Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1155
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Artan yemekleri değerlendirme

Merhabalar Sevgili Dostlar,
Pratik, lezzetli ve ekonomik tariflerimize bir yenisini daha ekliyoruz bugün
Aslına bakarsanız annelerimizin onlardan önce de annelerinin hazırladığı bir tarif yayla çorbası. Maharetli ve pratik düşünen hanımlar mutfakta artan her şeyi değerlendirmenin bir yolunu buluyor.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu örneklerden biri de pilav… Pilavı değerlendirmenin aklıma gelen ilk 3 yolunu sizlerle paylaşmak istedim. Bunlardan ilki [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], sonrasında biraz daha zahmet isteyen ama parmaklarınızı yedirten [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve son olarak da yayla çorbası
Yayla çorbasını lezzetli yapan en önemli özelliği yoğurtlu bir terbiye eklenmesi ve bu yeni yemek yapmaya başlayanları bırakın ustaları bile bazen korkutur.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ben de yemek yapmaya ilk başladığım zamanlarda terbiyeli tarifler yapmaktan kaçınıyordum sonrasında 1-2 püf noktaya uyarak kesilmeyen terbiyeler hazırlamayı başardım.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Terbiyeli yemek yaparken öncelikle yumurtanın akını kullanmamaya özen gösterin, sadece sarısı yeterli. Diğer önemli nokta ise yoğurt ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra yemeğin suyundan ekleyerek ısısını yükseltmek, buna alıştırmak ya da ılıştırmak da deniyor. Son önemli nokta tuzun eklenmesi, tuzu terbiyeli yemeğinizi ocaktan almadan önce ilave ederseniz kesilme ihtimalini oldukça düşürmüş olursunuz.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Başka bir lezzet unsuru da [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], et suyunu istediğiniz çeşnilerle damak tadınıza göre hazırlayıp tariflerinizde kullanabilirsiniz. Buradan benim tarifime ve nasıl sakladığıma ulaşabilirsiniz.
Sevgiler…
Malzemeler:
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pilav (fazla ya da az olabilir)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz
Yapılışı:
  1. Suyu ve et suyunu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine pilavı ilave edin.
  2. Yumurta sarısını ve yoğurdu bir kap içinde iyice çırpın.
  3. Kaynayan çorba suyundan 2 kepçe yoğurda ilave ederek karıştırın.
  4. Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ilave ederken çorbayı karıştırmaya devam edin.
  5. Kısık ateşte çorba kaynarken içine nanesini ve pul biberini ilave edin.
  6. 10 dakika daha kaynattıktan sonra tuzunu ilave edin karıştırın ve ocaktan alarak servis yapın.

Devamı için: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla