06 Şubat 2015, 19:45
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj:
10.759 Konular:
697 Beğenildi:8588 Beğendi:10215 Takdirleri:28065 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | ...Gül tatlısı ... ...Gül tatlısı ... GÜL TATLISI MALZEMELERİ:
1/2 paket (125 gram) margarin
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 su bardağı un
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon
Şerbetin yapılışı:
Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir ve bir miktar daha kaynatılarak ılımaya bırakılır.
İçi için:
1 kase fındık içi, badem veya ceviz
GÜL TATLISI YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yoğurt, sıvı yağ, irmik, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Biraz dinlendirilen hamur, yarım cm kalınlığında açılır.
Çay bardağı yardımıyla yuvarlak daireler elde edecek şekilde kesilir.
Yuvarlak daireler, resimdeki gibi üst üste gelecek şekilde dizilir ve rulo şeklinde yuvarlanır.
Hazırlanan ruloların ortadan ikiye kesilmesiyle gül şeklinde hamurlar elde edilmiş olur.
Hamurların üzerlerine birer adet fındık, badem (kabukları sıcak suda bekletilerek soyulmuş) veya ceviz batırılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
Fırından çıkarılan tatlılar 3-5 dakika bekletildikten sonra üzerine ılık şerbet dökülür. Başta Muhsin Hocama ve tüm medineweb dostlarına yeter sanırım
"Afiyet olsun"
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |