Armutlu Haşhaşlı Kek/medineweb mutfağı
Armutlu Haşhaşlı Kek
Kış armutlarıyla yaptığım bol limon kokulu nefis bir kek. Armut tadından ziyade limonun kokusu kek hakimdi. armut yerine elma da kullanabilirsiniz. Meyve yoksa, meyvesiz olarak da pişirebilirsiniz.
ARMUTLU HAŞHAŞLI LİMONLU KEK Malzemeler - 4 adet yumurta
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 adet armut
Armutlu kek nasıl Yapılır? - Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Süt, yağ, limon kabuğu rendesi ve suyu, haşhaş tohumunu koyup karıştırın.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Armutu soyup dilimlere ayırın. Kağıt havluyla fazla sularını alın. Bir kapta dilimlerin üzerine un serpip sallayın.
- Una bulanmış dilimleri kekin üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmamış 200 derecelik fırına kekinizi sürün. Kabarmaya başlayınca ısıyı 175 dereceye düşürüp nar gibi kızarana kadar pişirmeye devam edin.
- En son kürdan testi yapıp fırından alın.
- En az 20 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.
- Afiyet şifa olsun.
Bu kek için Emsan kek kalıbı kullandım. Kalıbı yağlamasak bile kek çıkıyor ama yağlayınca kekin yüzeyi daha pürüzsüz görünüyor.