"Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı
Yemeğin Adı: Siirt Usulü Perde pilavı
Tarif: Siirt Usulü Perde pilavının yapılışı ve malzemeleri
Malzemeler
400 gr pirinç
1 kg (ciğeri ile birlikte 1200 gr) tavuk
50 gr taze badem
300 gr un
2 yumurta
40 gr yoğurt
1 kaşık sıvı yağ
50 gr dolmalık fıstık
70 gr tere yağ
Yemeğin Yapılışı
Pirinci ayıklayın, sıcak suda ıslatın. Bademleri sıcak su içinde bekleterek kabuklarını soyun. Bademlerin birazını süslemek için ayırın, kalanını fıstıki yağda kavurun.
Unu bir kaba koyarak ortasını çukurlaştırın. Yumurta sıvı yağ ve üç kaşık su ekleyerek hamur yapın. Unlanmış tezgahta hamuru 15 dakika yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
Tavuğu üç bardak su ve tuzla haşlayın. Tavuğun etlerini kemik ve derilerinden ayırarak küçük küçük doğrayın. Süzdüğünüz pirinçle birlikte tavuk suyuna katın, çok kısık ateşte, suyunu çektirerek demlendirin.
Fırın kabını yağlayın. Bademleri ortadan ikiye ayırarak kabın içine dizin. Yağın sertleşmesi, böylece bademlerin düşmemesi için kabı buzdolabında bekletin.
Dinlenmeye bıraktığınız hamurdan kabınızı kaplayacak ve kenarlardan taşacak büyüklükte bir yufka açın. Hamurunuz ne kadar çok dinlenirse o kadar kolay açılacaktır. Kolayca esneyen ve yırtılmayan bu hamuru elle çekerek istediğiniz büyüklüğe getirebilirsiniz. Kabın içine yufkayı yerleştirin, kenarları dışarı sarkıtın.Pilavı ılık haldeyken içine hafifçe bastırarak yerleştirin. Sarkan kenarları pilavın üstünü tamamen kapayacak biçimde toplayın. 200° C ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. On dakika kabında bekleterek servis tabağına ters yüz edin.
"Alıntı"