Cevap: Hayat Basit,Zorlaştırdığımız ise Basit Yaşamak Sade yaşamla Allah’la irtibatım sağlamlaştı
Tülay Ararat (Bankacı): Televizyonu hayatımdan çıkarmakla başladı her şey. Daha sonra Sade Yaşam kitabı yazarı Dr. Veli Sırım ile tanıştım. Sade yaşam grubuna katılmamı sağladı. İç sesime uyarak yaptığım eylemlerin somut hale dönüşmesiydi sade yaşam. Önce fazlalıklarımdan arındım. Evimdeki eşyalardan, giysilerimden, içselleştirdiğim kitaplarımdan. Elden çıkarmayıp kendime sakladıklarım oldu elbet. Önemli olan, kendinizi arınmış hissetmek. Duygu ve düşüncelerinizi maddi şeylere bağlamaktan kurtulunca başlıyor sadeleşmek. Ruhumu ve gönlümden geçenleri daha çok dinlediğim, düşüncelerimi gerçekleştirecek zaman ve gücü bulduğum bir süreç başlamıştı. Bir de doğaya döndüğümde kâinatın ne kadar muhteşem yaratıldığına şahit oldum. Allah’la olan irtibatım daha bir sağlamlaştı. Sade yaşam aslında içinizdedir. Neyin önemli, neyin önemsiz olduğunu belirleme özgürlüğüne sahip olmak, yeter demeyi bilmek, bağımlılıklardan kurtulmak, hayatımızın sorumluluğunu ele alarak kalitesini yükseltmek, ona anlam katmaktır. Sade yaşam, içimizdeki hazineyi keşfetmemizi sağlayan güneş ışığıdır.