27 Mart 2015, 21:19
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj :
10.870 Konular:
697 Beğenildi:8693 Beğendi:10349 Takdirleri:28859 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | "Yuvalak çorbası"/medineweb mutfağı "Yuvalak çorbası"/medineweb mutfağı Yuvalak hem ana yemek, hem de çorba yerine geçebilen yöresel bir yemektir. Afyon'da yapılıyor. Başka yörelerde farklı isimlerle farklı şekilleri de mevcut, kıymalısı, pirinçlisi vs. Yapılışı biraz el oyalayıcı, ama lezzeti yerinde olan bu sempatik isimli çorbayı denemenizi tavsiye ederim. Neyse ben malzeme listesini vereğim belki sizde denersiniz...
MALZEMELER:
1 Su bardağı ince bulgur,
1 Su bardağı ince göce(dövülmüş aşurelik buğday)
1 Çorba kaşığı nane,
Tuz, karabiber, pul biber
1 Tane soğan,
1 Çorba kaşığı salça, Bir kase yoğurt,
2,3 diş sarımsak.
HAZIRLANIŞI:
İnce bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su döküp üstünü kapatın. Bulgur şişince üzerine öğütülmüş göceyi, naneyi, tuz ve baharatları ekleyip yuvarlanabilecek kıvama gelene dek yoğurun. Elinize sıvı yağ sürüp fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Diğer taraftanda ince kıyılmış soğanları sıvı yağda çevirdikten sonra salça ekleyip üzerine sıcak su dökün. Yuvarladığınız bulgurları sıcak suya yavaşça dökün ve kısık ateşte karıştırmadan pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Bu yemeğin içine 1 sb. haşlanmış nohutta ekleyebilrsiniz.
Afiyet olsun! isteyen bu şekilde sade haliyle isteyen de üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilir. Her iki hali de güzel oluyor. Sarımsaklı yoğurtlu halinin lezzeti (içinde kıyma olmamasına rağmen) mantıyı hatırlatıyor.
Bu yemeğe -bence- nane çok yakışıyor, bu yüzden köfte hamuruna koyduğunuz gibi servis ederken üzerine de serpmenizi öneririm.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |