16Haziran 2015, 12:25
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 31327 Üyelik T.:
23 Eylül 2013 Arkadaşları:10 Cinsiyet:bayan Memleket:sivas Mesaj:
734 Konular:
144 Beğenildi:356 Beğendi:311 Takdirleri:227 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı Zamanımızın en çok kullanılan iletişim aracı olan internet, alışkanlıklarımızı ve hatta hayatımızı baştan sona değiştirdi. İnternet ve teknolojideki yenilikler vesilesiyle, eskiden bilim kurgu filmlerinde izlediklerimiz, artık gündelik hayatın birer parçası oldu çıktı.
Bu yenilikler bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, bir yandan da kul olarak imtihanımızı zorlaştırıyor olabilir. Bilhassa adına “sosyal medya” denilen paylaşım ortamları, dünyanın dört bucağında iyi- kötü ne varsa, elimizdeki küçük aletin ekranına getiriveriyor kolayca.
Sosyal medya hakkında kısa bir değerlendirme ile başlıyalım isterseniz:
Şahısların, bu iş için özel tasarlanmış sitelerde birbirleri ile yaptıkları paylaşımlar sosyal medyayı oluşturur. Kişilerin ilgi alanlarına ve tarzlarına göre düzenlenmiş çok çeşitli sosyal medya siteleri mevcuttur. Zaman ve mekan sınırlaması olmadığından, bir nevi “kesintisiz iletişim yolu” olan sosyal medya ağları sayesinde dünyanın en uzak köşesinden hiç tanımadığınız birinin bir paylaşımı anında size ulaşabilir. Sosyal medya vesilesiyle, aile ve arkadaşlarla irtibatlı olunur, insanlarla iletişim kurulur, bilgi alışverişinde bulunulur, hatta ticari ilişkiler ve kazançlar sağlanabilir.
Sosyal ağların en yaygın olanı, büyük küçük hemen herkesin bir hesabının olduğu Facebook, dünya üzerinde 1.39 milyar insan tarafından kullanılmaktadır. Twitter’ın 284 milyon, Instagram ise 200 milyon aktif üyesi bulunmaktadır.
Erişimi ve kullanımı bu denli kolay olan sosyal medya ve çeşitli elektronik uygulamalar hayatımıza sadece kolaylık olarak girmiyor, adeta bir paket program gibi, yanında bonus olarak bazı istenmeyen etki ve sonuçları da getiriyor. Her işimizde olması gereken gibi, bu konuya da kritik- analitik düşünme mantığıyla yaklaşabilirsek, paketin sadece ihtiyacımız olan faydalı kısımlarını alıp, diğerlerini elimizin tersiyle itelememiz mümkün olur inşallah... Bunu yaparken sosyal medyanın artısını, eksisini iyice düşünüp gelirini- giderini hesaplayabilmemiz lazım gelir. |
| |