Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Temmuz 2015, 17:58   Mesaj No:8

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Memleket:Wan
Konular: 316
Beğenildi:1428
Beğendi:590
Takdirleri:598
Takdir Et:
Standart Cevap: Hurma Kütüğü ve Hokkabaz tv Hocaları

Alıntı:
musab27 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hocaların milyonları alıp da tv karşısında sürekli aynı tarz sohbetler vermesini eleştirebilirsiniz. zira bunu bende eleştiriyorum. Ama Sahih olduğu aşikar onca Hadis Aliminin ittifak ettiği senetli bir Peygamber Mucizesine safsata uydurma gereksiz derseniz , bu sizin Ehli sünnet ile alakanız olmadığının delilidir. benimde muhattabım olmazsınız. yazdığım kelimelere ayırdığım vakte yazık.
Bulunduğunuz siteye ortama bakın bir de Hadis e bakış açınıza... bu nasıl bir uslubtur. "hadis mi değil mi bilmem ama" Burda katırcı ali ağanın sözünden bahsetmiyoruz efendiler. Peygamberimiz a.s ın Hadisi hatta mucizesi söz konusu. Yazık ki kütük kadar vicdan kalmamış.
İmam Sadık : "Kur'an'la muvafık olmayan her hadis uydurmadır."

Hadislere karsı konusacak kadar cürtkar değilim ,ama aklıma kullanamaycak kadar Allahın buyurdugu gibi Halen akletmeyecekmisinin ayetininde muhatabı olmamaya calısıyorum,

Hadiste ne diyor efendimiz s.a.v bende bi söz duydugunuzda kurana danısın uyuyorsa alın..

Resulullah (s.a.a): "Benden size ulaşan her hadisim, eğer hak ile muvafık ise onu ben söylemişimdir, eğer hak ile bağdaşmazsa ben onu söylememişimdir; çünkü ben haktan başka birşey söylemem."

Resulullah (s.a.a): "Benden nakledilen bir hadisi duyduğunuzda kalbiniz onun doğruluğuna inanıyorsa ve bedeninizin azaları onu hoş karşılıyor ve kendinize yakın hissediyorsanız bilin ki, ben, sizden daha yakınım o söze (yani ben söylemişimdir). Ama eğer benden kalbinizin kabul etmediği, bedeninizin azalarının hoş karşılamadığı ve kendinizden uzak hissettiğiniz bir söz duyduysanız, bilin ki, ben o söze sizden daha uzağım (yani ben söylememişimdir)."

Böyle Hadis varmı BEN bilemem Allah bilir...Ama uydurulmus hadisleri ne inkar ederim nede uyarım..Bneim mihenk tasım Kurandır ona danısırım ...

Dediğim gibi o Abbasiler döneminde 5000 hadis eleniyor nniyemi diyim ben sana :

Efendimizin sadık arkadası Hz ebubekir Kac hadis ravi etdi yüzlerde ,
efendimizin eşi yine yüzlerde ,
Hz Ali ilmin kapısı yine sadace kac yüzlerle..

peki efendimizden yüzyıllar sonra yasamısların hadis sayıları 6 binden fazla..

Allah resulunun dediğini yapıyorum inkar etmiyorum Allah bilir diyorum,ve Alalh resulunun dili ile beyan ediyorum ::

Resulullah (s.a.a): "Benden nakledilen bir hadisi duyduğunuzda kalbiniz onun doğruluğuna inanıyorsa ve bedeninizin azaları onu hoş karşılıyor ve kendinize yakın hissediyorsanız bilin ki, ben, sizden daha yakınım o söze (yani ben söylemişimdir). Ama eğer benden kalbinizin kabul etmediği, bedeninizin azalarının hoş karşılamadığı ve kendinizden uzak hissettiğiniz bir söz duyduysanız, bilin ki, ben o söze sizden daha uzağım (yani ben söylememişimdir)."kırk kadis külliyatından

Şimfi efendi sen istersen emevilerin saltanıdı devamı icin ortaya atılan hadislere ne dersen de ben sadace bunu derim Allah bilir ben bilmem...

selametle...

Arastırmak körlük değil zihin gerdanlıgıdır..işte bunuda akletmek gerekir..