14 Ağustos 2015, 01:51
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 31327 Üyelik T.:
23 Eylül 2013 Arkadaşları:10 Cinsiyet:bayan Memleket:sivas Mesaj:
734 Konular:
144 Beğenildi:356 Beğendi:311 Takdirleri:227 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Etimek Tatlısı /medineweb mutfağı Etimek Tatlısı /medineweb mutfağı Etimek Tatlısı
Rabia Yener tarafından yazıldı.
Malzemeler;
1 paket etimek,
2 bardak seker,
2 bardak su,
Krema için;
3 bardak süt,
2 kaşık irmik,
2 kaşık nisasta,
Krem şanti için;
1 bardak süt
Bir paket krem şanti
Yapılışı;
1 bardak şeker bir tencerede ısıtılarak karamel haline getirilir. Üzerine iki bardak su ve 1 bardak şeker ilave edilerek 5-6 dakika kaynatılır, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta, 3 bardak süt, iki kaşık irmik ve iki kaşık nişasta ile bir krema yapılır. (Şekerli sevenler 3-4 kaşık şeker de ilave edebilirler, ama biz koymuyoruz.) Soğumaya bırakılır.
Etimekler büyükçe bir tepsiye dizilir, önce üzerlerine şerbet dökülür. Sonra irmikli krema sürülür. (Arzu ederseniz, kremanız yeterli ise, iki kat etimek de döşeyebilirsiniz.)
Kremali etimekler soğuya dursun, diğer tarafta 1 bardak süt ile krem şanti hazırlanır. Tepsinin en üstüne krem santi sürülür ve dolapta bir kaç saat beklettikten sonra servis edilir...
Afiyet olsun.
Rabia Yener |
| |