Vuslat İçin ,Sabır Gerek../medineweb
Bir ALLAH dostu şöyle anlatmıştır: Bir gece ibadetimde gevşeklik oldu. Baktım geceleri ışığın üzerine kendini atan ateşböceği ışığın etrafında dolaşıyordu. Sabaha kadar yüzlerce defa döndü. Nefsime dedim; Ey nefsim! bak sen gece ibadetinde gevşeklik ettin, bak bu hayvanın maksudu bu ışıktır, onun için yediyüzbin sefer kendini ona atıyor, yanıyor yine dönüyor yine kendini ışığın üzerine atıyor. Maksudundan ayrılmıyor. ALLAH-u Zülcelal'de senin maksudundur, ama sen ondan dönüyorsun.
Bu şekilde ben nefsime tavsiyede bulundum. Sanki o hayvan bana üstad oldu ve şeyh oldu, ondan ders aldım. Bu hadiseden sonra, bir daha ibadetimde gevşek davranmadım.
Anlaşılıyor ki insan kendi maksuduna giden yolda sabırlı olması gerekiyor. Sabırlı olduğu zaman mutlaka ALLAH-u Zülcelal ona bir kapı açar.
Bir kişi virdini çekiyor, olmadı huzurlu değilim diye dersi bırakıyor, aylarca çekmiyor. Böyle olmaması lazımdır, sabırlı olacak. Çünkü sabırlı olduğu zaman ALLAH-u Zülcelal mutlaka kapıyı onun için açar ve onun maksudunu ona nasip eder.
İnsan ancak kalbi ile ahiretini temin edebiliyor. Onun içinde;
"Her gün sabah ezanından sonra sabah namazını kılmadan önce kırk sefer "Ya hayyu ya kayyum lailahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin" derse onun kalbi ihya olur.
Bu duayı Ebu MUHAMMED el-Kettâni Peygamber Efendimiz (s.a.v)'i rüyasında gördüğünde O'na kendi kalbini şikayet etti Peygamber Efendimiz (s.a.v) ona her gün 40 sefer bu zikri oku senin kalbin ihya olur, buyurdu.
Bu dua sabah ezanı ile sabah namazının kameti arasında okunursa daha efdaldir. Çünkü ezan ile kametin arasındaki dua daha makbüldur.
Sabır çok mühimdir özellikle ALLAH'u Zülcelal'e ibadet üzerinde sabır çok mühimdir. ALLAH'u Zülcelal'e karşı insan sabırlı olursa ALLAH-u Zülcelal de o kişiyi kendine çeker.
İnsan nasıl sabırlı olacak? ALLAH için günahlardan kendini muhafaza edecek, günah yapmamak için sabırlı olacak, ibadetin üzerinde sabırlı olduğu zaman ALLAH-u Zülcelal o kişiyi kendine doğru çeker insanda o zaman daima hayır yapar, günahlardan da muhafaza eder.
Bir mümin, kardeşlerine ikramda bulunursa onlara hürmetkar olursa ALLAH-u Zülcelal o kişiyi müminlere istifadeli kılar ve insanların ona tabi olmasını sağlar. Ve insanlar ondan istifade eder, insanlara önder olur.
Herhangi bir kimsede müminlere, evliyalara karşı muhabbetli olmasa ve onlara ikramda bulunmasa, o da dünyada rezil olur.
Seyda MUHAMMED Konyevi