25 Eylül 2015, 22:11
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj:
10.759 Konular:
697 Beğenildi:8588 Beğendi:10215 Takdirleri:28065 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | "Kurban Bayramında İkram Tabağı" "Kurban Bayramında İkram Tabağı" TERBİYELİ JULYEN ET SOTE
İnek veya dana eti kullanacaksanız etin en yumuşak kısımlarından olan antrikot veya bonfile kısmından, koyunsa but, kol veya pirzola kısmından olan parçaları ince uzun şeritler halinde doğrayın.
1 kg. etin terbiyesi için:
Küçük bir soğan rendesi,
1 çay bardağı süt veya yoğurt,
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Et Nasıl terbiye edilir?
İnce doğranmış etleri, soğan suyu, yoğurt veya süt, zeytinyağı ile karıştırın. Üzerini kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün etleri delikli bir kaba döküp suyunun akmasını sağlayın. Süzülen etleri kızgın ve çok az konulmuş tavaya koyup harlı ateşte soteleyin.
Suyunu çok bırakırsa ağzı kapalı olarak suyu çekene kadar pişirin.
En son tuzunu, arzuya göre biraz kekiği ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
Ben et pişerken elma dilimi şeklinde doğradığım patatesleri fırında kızarttım.
İrice dilimlenmiş domatesleri tavada kızgın ateşte soteledim. Biberleri de ocakta közledim. Sumaklı soğan salatası yaptım.
Hepsinden tabağa koyarak nefis bir ikram tabağı hazırlayabilirsiniz. Hele misafir için çok güzel bir sunum oluyor. Yanına çorba ve yoğurt da eklediniz mi, tam bir davet sofrası olur.
Afiyet olsun
"Alıntı"
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |