Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Kasım 2015, 21:38   Mesaj No:1

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.545
Konular: 1328
Beğenildi:12678
Beğendi:9310
Takdirleri:28874
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart '' FORMASYON'' Kontenjanları( 2015-2016) Belli oldu

'' FORMASYON'' Kontenjanları( 2015-2016) Belli oldu

Pedagojik Formasyon Kontenjanları 2015 2016 Eğitimi Sertifika Programı açılmasına izin verilen üniversiteler, YÖK'ün internet sitesinde açıklandı.

YÖK'ün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, dün gerçekleştirilen Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibarıyla mezuniyet aşamasında olan öğrenciler ile mezunlar için başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarının açılmasına izin verilen üniversiteler ve kontenjanları belirlendi.

İsteyenler, üniversitelerin isimlerine ve kontenjanlarına YÖK'ün internet sitesinden ulaşabilecek.

Bu yıl 15 bin kişiye, 5'i Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde olmak üzere 108 üniversitedeki eğitimler sonrası pedagojik formasyon sertifiKASI VERİLECEK...

Üniversiteler ve kontenjanları görmek için tıklayınız.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Not: Aralarında işbirliği olan üniversiteler farklı renkte ve koyu yazımda gösterilmiştir.

2. İsteyen herkese pedagojik formasyon belgesi vermek suretiyle gençlerimizi gereksiz bir beklenti içine sokmayı doğru görmüyorum.

3. Bu konudaki nicelik yani kemiyet ile nitelik yani keyfiyet ikileminde tercihimizi "kalite ve nitelikten" yana yapmaktayız.

4. Bu nedenlere bağlı olarak halen yürütülmekte olan Pedagojik Formasyon Programlarının lisansüstü düzeyde uygulanması konusunda,

5. Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubumuzca çalışmalar yapılmaktadır.

6. Öğretmen Strateji Belgesi de bize bu konuda yol gösterici olacaktır.

7.Söz konusu çalışmalar sonuçlanıncaya kadar,bu programların istihdam odaklı olarak daha sınırlı bir kontenjanla uygulanmasına karar verdik.

8.Bu dönem, pedagojik formasyon programı açma yeterliliğine sahip üniversitelere tahsis edilen toplam kontenjan 15 bin olarak belirlenmiş,

9.Söz konusu kontenjanın alanlara göre dağılımı,talep ve istihdam dengesi gözetilerek üniversitelerin ilgili kurullarınca yapılacaktır.

10. Bu kararın öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederim.

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bazı açıklamalarda, pedagojik formasyon programlarıyla ilgili olarak Kurulumuzca bazı çalışmaların yapıldığı ifade edilmiştir.

Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan yazışmalar sonucunda öğretmen ihtiyaç analizleri de Kurulumuza ulaşmıştır.

Konu alanı uzmanlarıyla yapılan çalışmalar sonucu, başta eğitim fakülteleri olmak üzere istihdam sıkıntısı çekilen bazı programların kontenjanlarında tedrici olarak bir azaltmaya gidilmesi ve ikinci öğretim programlarının da tamamen kapatılması konusunda bir mutabakat oluşmuştur.

Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan Öğretmen Strateji Belgesi üzerindeki çalışmalar devam etmektedir. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ataması yaptığı pek çok alanda ihtiyacın çok üstünde öğretmen adayının atanma talebinde bulunduğu da kamuoyunun malumudur.

Bir ülkenin sahip olduğu insan gücü, en değerli kaynak olup bu kaynağa doğru biçimde yatırım yapılması da o denli önemlidir. Kurulumuz, yükseköğretimi planlama görevinden hareketle, gelecekle ilgili olarak popülist yaklaşımlardan uzak şekilde olabildiğince rasyonel planlamalar yapmayı şiar edinmiştir.

Bu bağlamda, geleceğin insan gücünün yetiştirilmesinde en önemli unsurlardan biri olan öğretmenlerin de üstün mesleki niteliklere ve donanıma sahip olarak yetiştirilmesi, ülkemizin bekası açısından son derecede hayati bir önem taşımaktadır.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde öğretmen adayı yetiştirme programları incelendiğinde, lise öğretmenlerinin giderek artan oranda Lisansüstü Eğitim Programları yoluyla yetiştirilmeye başlandığı gözlenmektedir. Bu konudaki yeni eğilimlerde, eğitim süresi yönünden yükseköğretim kurumlarındaki teorik eğitimler için ayrılan süre kadar okullarda yapılan uzun süreli gözlem ve uygulamalar da en az teorik eğitimler kadar önem kazanmaktadır. Öğretmen yetiştirme işi, hayat boyu devam eden bir süreç olup mesleğin icrası sırasında da sürekli mesleki eğitimin kurumsallaştırılması şeklinde devam etmektedir.

Diğer taraftan okullardaki eğitimin niteliği açısından, geniş bir aday öğretmen havuzu içinden seçim yapmak imkanının da bütünüyle ortadan kaldırılmaması icap etmektedir.

Ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirecek öğretmen adaylarının niteliği, mesleğe bağlılık ve yatkınlığı, mesleki yeterlilik ve yetkinliklere sahip olmaları gibi hususlar göz önünde bulundurulması gerekirken diğer yandan isteyen hemen herkese pedagojik formasyon belgesi vermek suretiyle gençlerimizi gereksiz bir beklenti içine sokmak da doğru bir yaklaşım değildir.

Önümüzdeki dönemde daha nitelikli öğretmen adayları yetiştirmek için öğretmen yetiştirme programlarıyla ilgili bazı güncellemelerin yapılması düşünülmektedir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun 20.02.2014 tarih ve 9 sayılı kararı, söz konusu kararda güncellemenin yapıldığı Ağustos 2014 tarihli Tebliğler Dergisi'nde yer alan ve öğretmenliğe kaynaklık eden yükseköğretim programlarından mezun olanlar için açılan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları'nın sürdürülmesi konusunda da yoğun talepler gelmektedir.

Kurulumuz, bu konudaki nicelik yani kemiyet ile nitelik yani keyfiyet ikileminde tercihini "kalite ve nitelikten" yana yapmaktadır.

Bu nedenlere bağlı olarak halen yürütülmekte olan Pedagojik Formasyon Programlarının lisansüstü düzeyde uygulanması konusunda Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubumuzca çalışmalar yapılmaktadır. Öğretmen Strateji Belgesi de bize bu konuda yol gösterici olacaktır.

Söz konusu çalışmalar sonuçlanıncaya kadar bu programların istihdam odaklı olarak

daha sınırlı bir kontenjanla uygulanmasına karar verilmiştir. Bu dönem, pedagojik formasyon programı açma yeterliliğine sahip üniversitelere tahsis edilen toplam kontenjan 15.000 olarak belirlenmiş olup söz konusu kontenjanın alanlara göre dağılımı, talep ve istihdam dengesi de gözetilerek üniversitelerin ilgili kurulları tarafından yapılacaktır.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dedesi Ruhunun Yanında Serbest Kürsü Mihrinaz 1 27 17 Aralık 2024 19:46
Peygamberler Neden Sadece Ortadoğu'ya Geldi? Peygamberler(a.s) Esma_Nur 1 42 16 Aralık 2024 08:47
Namaz Hep Vardı Namaz-Abdest-Teyemmüm Mihrinaz 0 30 16 Aralık 2024 08:36
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 3 87 09 Aralık 2024 17:02
53 Yıllık Esad Rejimi Çöktü Gündem/ Manşetler Vasat 8 113 08 Aralık 2024 09:59