23 Aralık 2015, 22:33
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj:
10.877 Konular:
697 Beğenildi:8532 Beğendi:10069 Takdirleri:27951 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | "Elmalı Güllü Turta" /medineweb mutfağı "Elmalı Güllü Turta" /medineweb mutfağı MALZEMELER
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudra şekeri
60 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
ELMALI SÜSLEME İÇİN:
3 adet elma
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Turtanın hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, un, tarçın ve pudra şekeri ile karıştırılır. Üzerine yumurta sarısı eklenip kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Buzdolabında 10 dakika bekletilir. Hamur, tereyağı ile yağlanmış turta kalıbına yerleştirilir ve üzerine çatal ile delikler oluşturulur. Hamuru, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Pişen turta hamuru ılımaya bırakılır.
Kreması için derin bir tencereye süt, toz şeker, un, 1 adet yumurta sarısı alınarak kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Ilımaya bırakılır.
Elma gülleri hazırlamak için, elmalar ince dilimlenir. Şeker, su ile kaynatılır. İnce dilimlenmiş elmalar, kaynamış şerbete atılır yumuşayıncaya kadar bekletilir. 3 adet elma dilimi üst üste konularak gül şekli verilir. Servis tabağına alınan turtanın üzerine muhallebi dökülür. Güller muhallebinin üzerine dizilir. Elmalı turta soğuk olarak servis edilir.
"Alıntı"
"Afiyet olsun"
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |