01 Ocak 2016, 15:28
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj :
10.870 Konular:
697 Beğenildi:8693 Beğendi:10349 Takdirleri:28859 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | "Kartopu pastası " "Kartopu pastası " Malzemeler;
PANDİSPANYASI İÇİN:
3 su bardağı un
5 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN:
1 litre süt
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 paket krem şanti
ÜZERİ İÇİN:
3 su bardağı hindistan cevizi
80 gram bitter çikolata
Yapılışı;
Şeker ve yumurtaların akları birlikte çırpılır. Üzerine süt, sıvıyağ, yumurtanın sarıları, kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Fırın tepsisi yağlı kağıtla kaplanır ve karışım dökülerek 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Kreması için süt tencereye, ateşe alınır. İçine nişasta, un, yumurta, şeker ve en son vanilyası konularak ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Pişen pandispanya fırından çıkartılıp ılıdıktan sonra çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir. Her yuvarlağın arası kesilerek ikiye bölünür. Soğuyan krema iki yuvarlağın arasına sürülür. Tüm keklerin sürümü bitince geriye kalan kremanın içine krem şanti koyularak çırpılır. Ve krema iki katlı keklerin etrafına sıvanır. Kekler hindistan cevizine bulanarak sunum kabına alınır. Bitter çikolata benmari usulü eritilir ve pastaların üzerinde gezdirilir
"Alıntı"
Afiyet olsun...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |