23 Nisan 2016, 22:31
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj:
10.838 Konular:
697 Beğenildi:8654 Beğendi:10305 Takdirleri:28597 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | "Gazete Baklava" /medineweb mutfağı "Gazete Baklava" /medineweb mutfağı Hamuru İçin;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım limon
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi İçin;
2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin;
3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
3 adet limon tuzu
Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
Hamurları Açmak İçin;
Nişasta
Yapılışı;
Hamuru için, yoğurdu , yumurtayı sıvıyağı, bir kaç damla limon suyunu, sirkeyi bir kaba koyup karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu da ekleyip hamuru yoğurun. Diğer tarafta şerbeti için, suyu kaynatın. Kaynayan suya şekeri ve limon tuzunu ekleyip bir kaç dakika kaynatarak altını kapatın. Yoğurduğunuz hamuru, bezelere ayırıp incecik açın. Açtıktan sonra, oklavaya sarararak büzün. Daha sonra kağıda açıp biraz kurutun. 3 bezeyi bu şekilde yaptıktan sonra iki hamuru üst üste koyup üzerine, cevizi rondodan geçirerek serpin. Daha sonra kağıdı kaldırarak rulo gibi sarın. Ardından 2 parmak kalınlığın da kesip tepsiye yerleştirin. Bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra, tereyağını eritip, sıvıyağla birlikte hamurlara sürerek 180 derecede fırına verip pişirin. Piştikten sonra biraz soğutup soğuyan şerbeti de üzerine dökerek şerbetleyin.
Afiyet olsun..
"Alıntı"
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |