Konu Başlıkları
:
"Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı
Tekil Mesaj gösterimi
16 Mayıs 2016, 23:36
Mesaj No:
1
su damlası
Medineweb EDİTÖRÜ
Durumu
:
Medine No
:
13055
Üyelik T.
: 18 Aralık 2010
Arkadaşları
:18
Cinsiyet:-
Memleket:
sivas
Mesaj:
10.877
Konular:
697
Beğenildi:
8532
Beğendi:
10069
Takdirleri:27951
Takdir Et:
Konu Bu Üyemize Aittir!
"Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı
"Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı
Malzemeler_
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
yarım paket (125) g tereyağı veya margarin
1. 5 çay kaşığı karbonat
3. 5 su bardağı un (yaklaşık)
şerbeti için;
2. 5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu
içine;
dövülmüş ceviz..
Hazırlanışı_
Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Daha sonra, Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğrulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır. Top haline gelen hamur kalbur üzerine bastırılarak elle açılır. Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır. Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir. Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyorum ki şerbet çok yayılmasın. Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz. Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz, bu şekilde kalburabastı tatlısı gerçekten çok lezzetli oluyor
Birkaç not;
-karbonat kullandığımız için kalburabastınız gerçeğinde olduğu gibi karamel rengine yakın farklı bir ton alıyor, eğer evinizde karbonat yoksa kabartma tozu da kullanabilirsiniz fakat daha orijinal olması açısından varsa karbonat kullanmanızı tavsiye ederim.
"Alıntı"
"Not" Test edilmiştir
Bu tatlıyıda deneyin derim sonuç mükemmel
..
Afiyet olsun...
__________________
"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Konu Sahibi
su damlası
'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu
Forum
Son Mesaj Yazan
Cevaplar
Okunma
Son Mesaj Tarihi
TUZSUZ NAFiYE
Kurabiyeler
su damlası
5
184
01 Kasım 2024
20:21
< Hangi şık >
Forum Oyunları
Esma_Nur
31
2358
16 Nisan 2024
23:11
Patates Mantısı Nasıl Yapılır?
Salatalar
su damlası
0
168
17 Mart 2024
18:01
Yalancı Tarhana Çorbası
Çorbalar
Kara Kartal
3
205
17 Mart 2024
17:56
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi
Et Yemekleri
su damlası
0
202
16 Mart 2024
15:39
su damlası
Açık Profil bilgileri
su damlası 'e özel mesaj gönder.
su damlası - Daha fazla Mesajını bul