"Tokat Usulü Etli Yaprak Sarma"
Malzemeler..
1 kilo yaprak
1 adet kuru soğan
1 su bardağı aşlık ( dövülmüş buğday)
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
Kemikli et
Pul biber
Karabiber
Kuru nane
Çok az tuz (yaprağınızın tuzuna göre ayarlayın)
Sosu için :
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 kaşık salça
1 çay kaşığı kuru reyhan
Hazırlanışı..
Tavaya sıvı yağı koyup küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Salçasınıda ilave edip biraz daha pişiriyoruz. Sonrasında aşlık bulguru ve diğer malzemeleri ilave edip biraz daha pişirip ocağı kapatıyoruz. Tencerenin dibine kemikli eti koyuyoruz. Yaprakları sarıp kemikli etlerin üstüne düzgün şekilde koyuyoruz. Üzerine su koyup kısık ateşte dolma pişene kadar pişiriyoruz. Dolmalarımız piştikten sonra bir tavada sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .Salça ilave edip suyunu ve reyhan ekleyip bir taşım kaynayıp dolmamızın üstüne döküyoruz. Servise hazır.Afiyet olsun.
Alıntı..