Konu Başlıkları: Abdestle İlgili Meseleler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11Haziran 2016, 11:07   Mesaj No:10

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Memleket:ANKARA
Konular: 555
Beğenildi:1084
Beğendi:252
Takdirleri:10770
Takdir Et:

Alıntı:
sivilce Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Peygamber Efendimizin her hali sözü sünnettir diye öğrenmiştik. Bu sünnettir ya da değildir diye belirttiğini bilmiyordum. Az yapıp çok yapmasına göre müekked, gayri müekked diye kısımlara ayrıldığını biliyordum. Bugün tekrar baktım. Müstehabın diğer adının edeb olduğunu farkettim. Müstehab için de bir nevi gayri müekked sünnettir denmiş. Fakat bu bahsedilenle bu abdestteki aynı şey mi emin değilim. Siz kesin emin misiniz sünnet sayılmadığına?
Mesele de bu zaten. Allah Rasulu a.s'dan sahih bir rivayetle gelmiş olanlar sünnet kategorisinde değerlendirilir. Ama uydurma hadisler, zayıf hadisler sünnet sayılmaz. İslam Fıkıhçıları hadisleri inceleyerek abdestle ilgili Allah Rasulunun yaptığına abdestin sünnetleri demişlerdir. Diğer yapılan tertip ve güzel sayılabilecek şeyleri de edep/mustehap gibi kategorilere ayırmıştır. Mezhepler arasında bu konuda farklılıklar vardır. Bu konuyu dikkate almak gerekir. Kimi mezhebin sünnet dediğine , başkası mustehap diyebiliyor, kiminin müstehap dediğine sünnet diyebiliyor