PASTANE USULÜ ISLAK KEK
5 adet yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak un
1 bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
1 bardak şeker
1 bardak süt
1/2 bardak sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Üzerine;
Hindistan cevizi veya fıstık
Pastane Usulü Islak Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır. Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir. Homojen bir hamur elde edilir. Diğer yandan da borcam kap yağlanır. Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir. Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır. Kaynayınca altı kapatılır. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür. Kek soğuyunca üzerine hindistan cevizi eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Yumuttayı fazla bulup,kokusu olur diyenlere,bu tarifte ve diğer yumurtalı kek,pandispanya,pasta hamurlarınıza mutlaka limon rendeleyin..Kesinlikle güzel sonuc alacaksınız..
Dışı ıslak,yoģun çikolata tadında,tam pastane usulü bir ıslak kek...denenmistir 😊..yapanlara simdiden afiyet şifa olsun..