Et Yemekleri
Bismillahirrahmanirrahim
Bugün günlerin efendisi olan cuma günü ile şereflenmekteyiz.. Hz hatice validemiz Resullulah hirada inzivaya çekildiği vakit onca hizmetlisi olmasına rağmen Resullaha yemeğini bizzat kendisi ulaştırmak isterdi.Resullah'da dağin eteklerine inip eteklerini savura savura gelen Haticesini karşılardı,ona kıyamazdı... özellikle et yemeklerini cumaya denk getirmeye çalışırım Resullahın sünnetine uymak adına ve bunu sizinlede paylaşmak istedim.. buyrun yemeğimizin tarifine bakalım
Patatesli Kaşarlı Köfte
Patatesli Kaşarlı Köfte Malzemeleri
Köfte Harcı için Malzemeler
1 kg. dana kıyma
1 adet orta boy soğan – rende
1.5 su bardağı ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Tarçın
1 adet yumurta
Arası için Malzemeler
3 adet küçük boy patates – ince doğranmış
8-10 dilim taze kaşar
8-10 dilim çedar peyniri
Üzeri için Malzemeler
3-4 adet domates – soyulmuş küp doğranış
2 diş sarımsak
1 tutam toz şeker
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 dal taze kekik
½ dal biberiye
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Patatesleri ince ince yuvarlak doğradıktan sonra suda 2 – 3 dakika haşlayın ve süzün.
Köfte harcı için olan tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun.
Kelepçe kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.
Köfteli harcı ikiye bölüp yarısını kalıbın tabanına parmaklarınızla yayın. Üzerine haşlanmış patatesleri dizin, üzerine taze kaşar peyniri dilimleri ve çedar peynirini dizin. Kalan köfte harcını iki yağlı kağıt arasında kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın ve en üste yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Sos için olan tüm malzemeleri sos tenceresine koyup kıvam alıncaya kadar pişirin ve köftenin yanında servis edin.
AFİYET OLSUN..Sizin tariflerinizide bekleriz