Medineweb Nefis Kurabiye Tariflerimiz
"İki kişinin yiyeceği üç kişiye, üç kişinin yiyeceği de dört kişiye yeter." (Buhari, Etıme, 11)
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Hafta sonunda çocuklarınızla,beraber yapabileceğiniz,misafirlerinize gönül raharlığı ile ikram edebileceğiniz,kermeslerde herkesin gözünede hitap edecek,yendikten sonra mutlaka tarif için size ulaşılacak,bereketli,lezzetli kurabiye tariflerini paylaşıcam. sizlerle.Her yemek sitesinde envai çeşit tarifler var.Birbirinden süslü,detaylı,görüntüsü güzel olup,mutfağa girip yaptığımızda tam bir hayal kırıklığı olan,kullandığımız malzemeye de,harcadığım vaktede yazık oldu diyebileceğimiz tarifler oluyor çokçası bunlar.
Kurabiye tarifleri söz konusu olunca ''acaba yapsam mı''diye iki kere düşünüyoruz.Her gördüğüm, göze hitap eden tarifi denemeye kalkışmamdan olsa gerek,tecrübe sahibi oldum
Artık macera aramıyorum,denediğim ve herkes tarafından beğenilen,ki bu herkes damak tadı gelişmiş evlad-ı iyalim oluyor
sonrada ikram ettiğim,misafir,eş dost tarafından beğenilen tariflerimi sizlerlede paylaşalım inşAllah
Vereceğim tarifler her sitede rahatlıla bulabileceğiniz tarifler dir.Bizim tarifleri farklı kılan,hem lezzeti,hemde isimlerinin orjinalliği
Hemen her kurabiyenin ismi ya kakaolu,ya hindistan cevizlidie.İçine konulan ağırlıklı malzemesine göre isimalıyor yani..Ama bizimkiler öyle mi???
Yiyenlerin damaklarında ve yüzlerinde bıraktığı ifadelerden esinlenerek isimler konuldu efenim..çocuklar yediklerinde ne hissettilerse kurabiyelerimize o isim verildi..Tariflere geçelim derim...
ŞIMARTAN KURABİYE
MALZEMELER
1 paket margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
İsteğe bağlı,bir çay bardağı öğütülmüş fındık veya hindistan cevizi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Yumuşak margarinimiz ve bütün malzemeler iyice karıştırılır.Yumuşak bir hamur yoğurulur.Dikkat etmeniz gereken,un miktarıdır.Kurabiye hamuru un çok yer,ölçüyü kaçırırsanız kurabiyeleriniz sert olur yada dağılır. dikkatlice un ilavesi yaparak,çocuklarınız ay bu çok yumuşak olmuş dediğinde tam kıvam olan ölçüdür
sonra bu hamuru minik mink koparıp,fındıktan büyük cevizden küçük,toplar yapıyoruz.köfteli çorba yapanlar,püf noktasını hemen kapacaklardır.minik minik koparıp,avucumuzda hemen yuvarlayıveririz
çocuklar işin bu kısmında devreye giriyorlar işte
sonra bu mink arkadaşları fırınlıyoruz.
ÜZERİ İÇİN hazırladığımız malzemeleri derin ve geniş bir kapta karıştırıp,homojen hale getiriyoruz.
Fırından çıkan minik arkadaları ilk sıcaklıkları çıktığında,nazikçe bu karışımın içine,üçer beşer koyup,iyice bulayıp,servis tabağına alıyoruz.
Şımartan,şımarık kurabiyelerimiz hazır
bir bardak kakaolu süt veya sade sütle çocuklarınıza ikram edeceğiniz,çocuğunuz beslenmesine koyabileceğiniz,arkadaşlarıyla paylaşmaktan mutluluk duyacağı
nefis kurabiyeleriniz oluyor.
NOT:Butarifi baştanda belirttiğim gibi,hamuruna kırık fındık,hindistan cevizi koyarakta deneyebilirsiniz..Şefin tavsiyesi
minik hamurlarınızın arasına kavrulmuş tane fındıklar koyarak yuvarlayın.bazılarıda böyle olsun,sürpriz çikolata gibi yani
lezzetini göreceksiniz.
VE pudra şekeri içinde değil evet,dışına buluyoruz sadece
Afiyet Şifa olsun..Efendimiz a.s buyuruyor ki;
“Kim, yemek yedikten sonra:`Bana bu yemeği yediren,
benim hiçbir kuvvet ve imkanım olmadığı halde, beni
bununla rızıklandıran Allah’a hamdolsun.` derse,
geçmiş günahları affolur.”
Elhamdulillah...