En Doğalından; Pastil Yapımı
Tüm kışı çantasında paket paket pastil taşıyarak geçirenler
Soğukların iyice kendini göstermesiyle sizin de uyanır uyanmaz boğazınızda hafif bir kaşıntı oluyor, bu durum gün boyu bir huzursuzluk ve öksürük nöbetleri halinde devam ediyorsa pastillere pek de yabancı sayılmazsınız tahminimizce.
İşte şimdi çantasında her zaman pastil bulunduran, her öksürene hemen çıkarıp pastil uzatanlara da, hasta olup etrafta "pastili olan var mı" diye gezenlere de iyi gelecek bir haberimiz var.
Artık bütçenizi sarsmadan, pastil paketinin dibini görünce üzülmeden, etrafınızdaki insanlardan pastil istemek zorunda kalmadan, en önemlisi de pastilden yararlanırken içindeki kimyasal maddelerden etkilenmeden kışı geçirebilirsiniz.
Nasıl mı? Evde kendi pastillerinizi kendiniz yaparak.
"Evde nasıl pastil yapılabilir ki" diye düşünenleri daha fazla merakta bırakmadan başlayalım o zaman.
Şimdiden şifa olsun!
Bir tencereyi alıyor ve içine 1 su bardağı şeker koyuyorsunuz... Üzerine yarım su bardağı su ilave ediyorsunuz... Ardından taze sıkılmış bir yemek kaşığı limon suyunu da karışıma ekliyorsunuz... Limon suyundan sonra ise içine 1 yemek kaşığı bal ekliyor... Baldan sonra yarım çay kaşığı toz zencefili de karışıma bir güzel koyuyorsunuz...
Ardından tahta bir havanın içinde biraz karanfili iyice eziyor..
Toz haline gelen karanfilden 1/4 (çeyrek) çay kaşığı kadar tencerenin içindeki karışıma ekliyorsunuz...
Karışımın tüm malzemeleri aynı tencerede buluşunca tencerenin altını açıyor..
Karışımı dibi tutmayacak şekilde sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyorsunuz...
Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyor ve toplam 15-20 dakika kadar pişirerek kıvama gelmesini sağlıyorsunuz... Ardından bir tepsinin içine pişirme kağıdı yerleştiriyor ve pişen karışımı bir kaşık yardımıyla pastil boyutlarında damlatıyorsunuz...
Hafif soğumaya başladıklarında üzerine pudra şekeri serperek pastillerin birbirlerine yapışmasını engelliyorsunuz... Tamamen soğuduklarındaysa pastillerinizi yanınızda taşıyabileceğiniz bir kutunun içine koyarak afiyetle tüketmeye başlıyorsunuz!
İŞTE BU KADAR..
Minik sürpriz: Pastillerden 2'şer tanesini bir bardak sıcak suyun içinde eritip şifa çayı olarak da tüketebiliyorsunuz.
Hep beraber deneyelim