Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı
TÜRK DİLİ-2 6. ÜNİTEDEN BAZI KODLAMALAR daha çok Psikoloji eğitim ve diğer sosyal bilimlerdeki bilimsel yazıların hazırlanmasında tercih edilen yazım stili aşağıdakilerden hangisidir A-CONSOR B-AMA C-APA *psikoloji kelimesini görünce APA kelimesinde de P harfini görünce hemen çağrışım yapıyor -------------------------------------------- tıp, sağlık bilimleri ve biyolojik bilimler alanındaki bilimsel yazıların hazırlanmasında tercih edilen yazım stili aşağıdakilerden hangisidir A-APA B-AMA C-MLA *AMA kelimesindeki M harfi medical anlamında hemen tıp ve sağlık bilimleri aklıma geliyor --------------------------- ekonomik, Politik ve Sosyopolitik bilimler alanındaki bilimsel yazıların yazılmasında yararlanılan yazı stili aşağıdakilerden hangisidir A-APSA B-APA C-ASA ---------------------------------------- edebiyat, sanat, dil ve tarih bilimlerindeki bilimsel yazıların tercih edilen yazı stili aşağıdakilerden hangisidir A-MLA B-APSA C-CONSORT mihrinaz MLA kelimesini imla kelimesinden çağrışım yaparak buluyormuş hepimiz az çok ingilizce biliyoruz benim çağrışımım da şu ingilizcede dil Language demek ondan çağrışımla L harfini görünce buluyorum |
türk dili için yaptığım bu basit çağrışım kodlaması ile sınavda yapabilmiştim
bir de hangi ders olursa olsun tanımlarda kendimce çağrışım yapan birkaç kelimeyi alıp kodluyorum soruyu görünce hemen aklıma geliyor
tabi bu çoğu kez iyi oluyor bazen tam kavrayamadığımda veya tam çalışamadığımda yapamıyorum doğal olarak