Konu Başlıkları: Yalancıyı Tesbit Etmek
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mart 2017, 14:45   Mesaj No:1

AlimOğlu

Medineweb Usta Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik T.: 24 Aralık 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 264
Konular: 59
Beğenildi:189
Beğendi:36
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Smile Yalancıyı Tesbit Etmek

Yalancıyı Tesbit Etmek

İyi bir özellik olmamakla birlikte, herkesin zaman zaman yalan söylediği bir gerçek. Bu yalanlar bazen başkalarına ciddi zararlar verebilir. Yalanı tespit etmenin aslında çok kolay. Etrafınızda yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş kişiler varsa, onları suçüstü yakalayabileceğiniz bazı bedensel işaretler var. Hem özel ilişkilerinizde hem de iş yerinde size yalan söylenip söylenmediğini anlamak için bu işaretlere dikkate edin.
1. Bir yalancı konuşurken ağzını gizler yada örtmeye çalışır

Yalan söyleyen kişi, karşındakini kandırmaya çalışırken genellikle ağız ve yüz çevresine dokunur. Elleriyle ağzını kapatmaya çalışır. Bu hareket bilinçsizce durumu örtbas etmek olarak değerlendirilir.
2. Sürekli göz teması kurarlar

Bir yalancının en klasik davranışıdır. Bilinçli olarak karşısındakini aldatmaya çalışan kişi, sizi inceler, gözlerini kaçırmayarak dürüstlük göstermeye çalışır ve söyledikleri yalandan şüphelenmemenizi sağlamaya çalışırlar. Yapılan bir araştırmada dürüst insanlar, konuşmanın yarısında fazlasında başka taraflara bakarken, yalan söyleyen biri konuşmanın neredeyse tamamında yalan söylediği kişiye baktığı tespit edildi.
3. Hızlı göz kırparlar

Huzursuz olan kişiler üst üste 5-6 kez göz kırpma eğilimindedirler. Bu, hissettikleri stresin bir yansımasıdır. Daha inandırıcı olmaya çalıştıklarında da bu işareti kullanırlar. Her iki durumda da dikkat edin.
4. Gereğinden fazla bedensel işaret

Bu hem fiziksel hem de sözlü olabilir. Başka şeyleri işaret ederek dikkat dağıtmaya çalışırlar. Bunu kendilerini savunmanın da bir yolu olarak da kullanırlar. Agresif hareketler yapabilirler.
5. Çok fazla bilgi verirler

Yalan söyledikleri konu hakkında detay ve çok fazla bilgi paylaşımı yaparak, karşıdakilerin vicdan azabı duymasını sağlarlar. Bu kadar açık ve net olmanın, karşı tarafta dürüst bir imaj çizeceğini düşünürler.
6. Kıpırdanırlar

Ortalamanın üzerinde kıpırdanma ve sinir bozucu düzeyde hareketler yalanın işaretidir. Giysilerini çekiştirir, kravatı gevşetir, kolyeyle oynar, saçlarını kulak arkasına atar, gözlükleri siler, etrafını temizler, başparmaklarını çevirir…Bu hareketler çoğaltılabilir. Yalanın verdiği huzursuzlukla hemen her şeyi yaparlar.
7. Yutma güçlüğü, dudakları ısırma ve gırtlak temizleme

Bütün bunlar kişinin stres ve endişe altında olduğunu gösterir. Bunlar gerçekleştiğinde vücut, tükürük üretimini yavaşlatır, dolayısıyla boğaz kuruluğuna neden olur. Yalancılar konuşmadan önce yutkunur, dudaklarını ısırır/yalar.
8. Sesleri değişir

Hızlı konuşabilir veya yavaşlayabilirler, sesiz olabilir veya her zamankinden yüksek sesle konuşabilirler. Bazıları yerli yersiz konuşur, bazıları ise soru sorulduğunda tereddütlü cevap verebilirler.
9. Daha fazla terler, daha sık nefes alırlar

Yalan söylemek kalp atışını hızlandırır, kan basıncının yükselmesine sebep olur. Bu da daha sık nefes almak ve terlemek demektir. Bu fiziksel değişimler kolay fark edilir,
10. Sözlü – sözsüz iletişimi keser

Fiziksel davranışlar konuşmalarımızla bağlantılı olduğundan, yalan söyleyen biri yakalanacağı korkusuyla kendini tamamen iletişime kapatabilir.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AlimOğlu 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İngiliz karbonatının faydaları ve zararları... Sağlık AlimOğlu 0 2111 02 Ekim 2017 12:12
Sivrisibek ısırıkları için pratik... Bilgi Dağarcığı AlimOğlu 0 1487 17 Eylül 2017 14:37
Arapça dersleri Görüntülü--1. Seviye Dersleri 2.... Genel Arapça AlimOğlu 12 4935 11 Eylül 2017 10:16
Arapça dersleri Görüntülü--1. Seviye Dersleri 1.... Genel Arapça Mihrinaz 15 5626 11 Eylül 2017 09:54
Hacamat Yapacaklar Dikkat!! MEDİNEWEB Tıbbı Nebevî AlimOğlu 0 1291 19 Ağustos 2017 23:30