profiterol (bir de böyle deneyin)
PROFİTEROL
resim olarak netten alıp koyacağım ama tarif ve püf noktaları bana ait
ufak bir püf ile güzel profiterol yapabilirsiniz belki birinci denemede olmaz ama denemeye devam
MALZEMELER
1 Su bardağı su
100 gram margarin
bir çimdik tuz
2 çay kaşığı toz şeker (göz kararı ekliyorum yaklaşık bu kadar sanırım)
(şeker neden ekleniyor bilmiyorum ama arkadaşım söylemişti=
bir tencerede hepsini kaynatıyoruz yağ da içinde eriyince 1 su bardağı unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp biraz pişiriyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
oda sıcaklığında 3 yumurta
püf nokta yumurtaları tek tek kırıp hamura el mikseri veya tel çırpıcı ile yedirmek
ben ilk yumurtayı kırıp biraz çırpıyorum hamura yedirince 2. yumurtayı kırıyorum o anda bir önemli malzeme katıyorum
çok az kabartma tozu (göz kararı 1 buçuk çay kaşığı gibi)
2. yumurta ile birlikte kabartma tozunu da ekleyip çırpıyorum
3. yumurtayı da ekleyip çırpınca hamur hazırlanmış oluyor
büyük boy bir tepsinin dibini çok az margarin veya sıvı yağla yağlıyoruz ben sıvı yağ ile yağlıyorum
(ben yağlı kağıt kullanırdım bana tarifi veren ben yağlı kağıt uğraşmıyorum dedi gerçekten de gerekmiyor)
hamur biraz cıvık kıvamda olduğu için bir tatlı kaşığı bir yemek kaşığı elime alıyorum
hamur kabından tatlı kaşığı ile hamur alıyorum yemek kaşığı ile düzeltiyorum
tatlı kaşığındaki hamuru yemek kaşığı yardımıyla tepsiye koyuyorum biraz aralıklı diziyorum
tatlı kaşığı dolusu olunca pişince iri oluyor ama içine krema koymak kolay oluyor
krema torbası filan kullanıyorlar hamur yapışkan orada çok malzeme kalırsa araya gider ben kaşıkla koyuyorum