Tepsi Kebabı
Bu hayvanları onların emrine verdik. Onların bazısını binek olarak kullanırlar, bazısını besin olarak yerler.
وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ ﴿٧٢﴾
36/72
Esselamun aleyküm dostlar rabbim bizim için neler yaratmış değilmi ne kadar şkr etsek azdır. bugun sizinle yapımı çok kolay olan tepsi kebabını paylaşmak istiyorum..bu yemek bildiğim kdrıyla doğu bölgesine ait başka rivaytlere arap mutfağının yemeği olduğunu söylenmekde ..aslında bu yemeğin kıyması ewde satırla hazırlanır ama ben üşendiğim için kasaba iri kıyma çektirdim püf noktası kuyruk yağıdır eğer kuyruk yağını kullanmassanız istenilen lezzete ulaşamazsınız benden söylemesih/ic/a/b geçelim yemeğimizin tarfine
600 gram orta yağlı kıyma
50 gram kuyruk yağı1 orta boy soğan
1 adet kırmızı kapya biber
2 büyük diş sarımsak
isteğe bağlı bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ayrıca: 3 adet domates, 3 adet yeşil biber
yapılışı:
Soğan, sarımsak, kırmızı biber ve maydanozu ince ince kıyın Kuyruk yağı kıyma tuz ve baharatları da ekleyip iyice yoğurun Uygun bir tepsiyi zeytinyağı veya tereyağı ile yağlayın. tepsinin dibine isteğe ince dilimlenmiş patates veya patlıcan dizebilirsiniz ben patates dizmeyi tercih ettim Kebap harcını dilimlediğim pataesin üzerine eşit olacak şekilde yaydım Bir kasede salça su ve zeytinyağını karıştırın. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri istediğiniz gibi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirin. vee pişdikden sonraki hali şükrünüz ve keyfiniz bol olsun afiyet olsun sofi