Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Temmuz 2017, 03:03   Mesaj No:84

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:

2017 / 2018 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları

Ücretli Öğretmenlik'te Başvuru Tarihi, Son Başvuru Tarihi vb durumlar aslında söz konusu değildir. Bu işi yapmak isteyen öğretmenler normalde istedikleri tarihte ilgili İl yada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Ücretli Öğretmenlik Başvuru Formunu vererek başvuruda bulunabilirler.

Fakat Milli Eğitim Müdürlükleri tüm yıl boyunca bu konuyu takip etmek istemezler. Bunun sebebi de; eğitim öğretim dönemi başladıktan sonra öğretmene ihtiyaç duyulan branşlara ellerindeki ücretli öğretmenlik başvurularını kullanarak gerekli görevlendirmeleri yapmalarıdır. Doldurdukları pozisyonlara tüm yıl boyunca başvuru almak yerine başvuruları belli dönemlerde ve topluca almak daha cazip ve mantıklı gelmektedir. Ve bu başvuru dönemi genellikle okullar açılmadan önce, Temmuz - Eylül ayları arasıdır. Hatta çoğunlukla Temmuz sonu gibi başvuruların başladığını söyleyebiliriz. Tekrar üstüne basmak istiyorum sabit bir başvuru tarihi yoktur.

Milli Eğitim Müdürlükleri öğretmen ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra (bu durum Eylül sonu gibi oluşur) başvuru alımını durdururlar. Bu noktadan sonra ancak ihtiyaç duyulursa tekrardan alım yaparlar. İhtiyaç tamamen karşılandığında ise ya alımı tamamen durdururlar yada başvuruları bir süre daha devam ettirip yedek başvuru toplarlar ve ileride oluşabilecek ihtiyaçları eldeki yedek başvurularla kapatmaya çalışırlar.

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular "Ücretli Öğretmenlik Başvuru Formu" adı verilen bir formun doldurulması ve doldurulan bu formla birlikte, formda belirtilen "Gerekli (İstenilen) Evraklar" ın ilgili Milli Eğitim Müdürlüklerine teslimi yoluyla yapılır. Burada şu detayıda belirteyim; Başvurular çoğunlukla İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından alınır. Yani başvuruları İlçe MEM'ler açar. İl bazında başvuru kabul eden Milli Eğitim Müdürlüğü sayısı oldukça azdır. Bundan dolayı başvurularda öncelikle ikametgahınızın bulunduğu İlçenin Milli Eğitim Müdürlüğüne (İnsan Kaynakları yada Atama Bölümü) müracaat etmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca, son yıllarda bilişim alt yapısının gelişmesi ve internetin tüm ülkeye yayılmasından dolayı bazı müdürlükler başvuruları internet ortamından (Online olarak) kabul edebilmektedirler. Bu Müdürlüklerin bazıları başvuruları internetten alıp kişi öğretmenliğe kabul edilirse diğer evrakları isterler, bazıları ise hem internetten başvuru alır hemde başvuru süresi içerisinde evrakların kendilerine teslim edilmesini isterler. Bu müdürlüğe göre değişen bir uygulamadır. Bu yüzden başvuru yaptığınız müdürlüğün online başvuru sayfasında bu konularla ilgili bir bilgi bulunup bulunmadığını mutlaka kontrol edin.

İl ve İlçelere ait Online Başvuru sayfalarına ''Online Başvuru '' bölümü tıklanarak ulaşabilir.

Alıntı..