MEDİNEWEB "PASTANE POĞAÇASI"
bir yemek sitesinden bulduğum poğaçanın tarifini kendimce uyarlıyarak bir tarif ortaya çıkardım
denenmiş beğenilmiş bir tarifdir
değişik şekillerde de yapılabilir karnı yarık şeklinde de komşumun gününe denedik güzel oldu
PASTANE POĞAÇASI MALZEMELERİ
1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yumurta (akı içine sarısı yüzüne )
3 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 buçuk yemek kaşığı kuru maya
veya 40 gramlık mayanın çeyreği hariç geri kalan eklenebilir
hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz
her mayalı hamurda benim püf noktam var onu tekrar paylaşayım
unun ortasına maya ve şekeri koyuyorum malzemedeki sütden veya sudan biraz ılıtıp dökelim 15 dakika veya daha fazla bekletelim ki maya kabarsın daha iyi sonuç elde edersiniz