Domates Soslu Biber Turşusu-Medineweb Mutfağı
Malzemeler (2,5 kg.lık kavanoz için)
Yarım kg kadar ince tatli kıl biber
2-2,5 kg. kadar domates
7-8 iri diş sarmısak
1 çay bardağı üzüm sirkesi (olmasa da ekşiyor ama sirke tadını seviyorsanız koyun)
Üzerini kapamak için yarım demet maydanoz veya kereviz
zeytinyağı
Soslu Turşu nasıl yapılır?
Biberleri yıkayıp saplarını çıkarın. İstediginiz boyitlarda bölerek kavanoza yerleştirin )Domatesleri soyulmuş sarmısaklarla beraber robottan geçirin.
Sirke tuz ekleyip iyice karıştırın.Sosu biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
Kavanozun ağzında 2 parmağa yakın boşluk bırakın çünkü domates ekşidikce kabarıyor.
Hava kabarcıklarının yukarı çıkması için yarım saat kadar bekleyin. Bu süre sonunda temizce yıkadığınız maydanozu*doğramadan*turşunun ağzına yerleştirin.Üzerini hava almayacak şekilde zeytinyağı dökerek kapatın.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş* almıyan bir yerde*7 ila 10*gün kadar* bekleyin.Turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde, tercihen buzdolabında saklayın
2,5 kg lık kavonazlara yaptım aynı ölçülerle...Dilerseniz biberleri daha az tutup domates sosunu daha fazla koyabilirsiniz..
Mutlaka iki parmak kadar boşluk birakın kavanozlarda.Ekşimeye basladıkça yukari çıkacak malzemeler..
Hemen olgunlasmasinı istemiyorsaniz bir gece kabarmasini bekledikten sonra ağzını sıkıca kapayıp buzdolabina koyun...
Afiyet şifa olsun efenim