"GÜL ŞEKLİNDE ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI"/medineweb mutfağı
GÜL ŞEKLİNDE ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI
Malzemeler
İrmikli muhallebi için
4 su bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı irmik
1 tepeli yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Çilek sosu için:
1 su bardağı çilek püresi
1 su bardağı su
2 veya 3 yemek kaşığı şeker (Tadına bakarak atın)
2 yemek kaşığı nişasta
Nasıl Yapılır?
Çilekli kısım için: Çilek püresini, suyu, şekeri ve nişastayı küçük bir tencereye alıp karıştırın.
Altını yakıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Gül şeklindeki veya farklı şekilli silikon bir kalıba paylaştırın. Kalıp boyunun üçte birini kaplayacak kadar ekleyin.
İrmikli tatlı için: İrmik, şeker, hindistan cevizi ve nişastayı tencereye alıp karıştırın.
Sütü ekleyip çırpın ve ocağın altını yakın. Kaynayana kadar tel çırpıcıyla karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirmeye devam edin.
Son olarak vanilya ve tereyağını ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştırın.
Çilekli muhallebinin üzerine döküp boşlukları doldurun.
Dışarıda soğuyunca buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 2 saat sonra servise hazır olur.
Tatlıları kalıptan yavaşça çıkarıp servis tabağına dizin.
Afiyet şifa olsun...