"İncir Reçeli "/ medineweb mutfağı
Malzemeler
550 gr. İncir
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
6-7 diş limon tuzu
2 adet karanfil
1 çay kaşığı tereyağı
İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
İncirleri soyun ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
Yayvan bir tencereye dizin.
Üzerine şekeri ve suyu ve 2 adet karanfili ekleyip kısık ateşte şekeri eriyene kadar tutun.
Yarım çay kaşığı tereyağını ilave edin ve orta ateşte suyu kıvamlı bir hâl alana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon tuzunu ekleyin.
Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
Hemen tüketmeye başlayacaksanız, kavanoza koyup soğuduktan sonra kapağını kapatın.
NOTLARIM: İncirler mutlaka yumuşayıp, biraz dağılıyor. Reçeli kaşıkla karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayarak karışmasını sağlarsanız, meyveler daha az zedelenmiş olur.
Tereyağını reçelin üzerine kefinin çıkmasını önlemek için ekliyoruz. Gerçekten işe yarıyor.
Afiyet olsun...