ben 4 aylık tecrübemle söylüyorum ki öğretmenler gerçekten sabır taşından bile daha ileri derecede öğrencilere sabır ediyorlar
dersi anlatırsın ben zaten bunları biliyorum derler hadi şu kelimenin anlamını söyle dersin durup kalır
konuyu anlatırken merak uyandırmak için şunun anlamını biliyor musunuz dersin ordan biri ne bilelim diye laf verir
bir yerde dilin dolaşır kelimedeki harfi yanlış söylersin gülerler
bir soru sorarlar çocuğa o an yardım etmeye çalışırım yoksa iyice araştırırım dersin başkaları birbirine beni bilgisiz görüp fısıldaşıp gülürler
o kadar gürültü arasında öğrencilere sesini duyurmak için sesini yükseltirsin çok bağırıyor olursun veya ordan biri saygısız şekilde kulağını kapatır
bir konuda şaşırırsın veya kitapdaki bilgiyi yanlış hatırlarsın çocukların bir kısmı çıkar bir şey bilmiyor diye hem seslice yüzüne söylerler hem de gülüşürler
bunlar şimdi aklıma gelen olumsuzluklar daha birçok şey yaşadım
çocuklara söylüyorum bilgileri bu sene öğrettiğimi eksiğim olabilir her şeyi bilmem mümkün değil diye
ama donanımlı olabilmek için onların sorusu üzerinden araştırma yapıyorum kendim başka dini konularda araştırma yapıyorum ayete hadise bakıyorum
konuları öğretebilmek için elimden gelen çabayı gösteriyorum sınıf içi otoritemi kaba kuvvete başvurmadan yapıyorum
konuyu çok uzattım biliyorum ama öğretmenin ne yazık ki değeri kalmamış çocuklar sadece not derdinde