Kelebek Pasta Yapımı/Medineweb Mutfağı
Pandispanya malzemeleri
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 silme su bardağı un
1 silme çay bardağı buğday nişastası
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Önce yumurtaları sonra şekeri ekleyerek 5 dakika kadar çırpın sonra diğer malzemeleri eleyerek ilave edin. Fırı layın..Pandispanyanız hazır...Bildiğiniz usül yani.Bilmeyenlerde böyle yapsın tam sonuç alırlarewet000
Arası için: Hazır krema kullanabilirsiniz. . İçine eldeki ve evdeki imkanlara göre ilaveler yapabilirsiniz.Damla çikolata muz dilimleri ilavesi gibi..
Yada herzaman kullandığınız elde yaptığınız krema tadifiniz varsa onu kullanın.
Pastanın hazırlanışı:
Pandispanyayı üstten ikiye kesin. *Tam orta kısmını baklava dilimi gibi kesip çıkarın.Pastanın her iki parçasının kenar kısımlarından çok az bir kısmını bıçakla traşlayın.*Pastanın iki parçasını yanlamasına ikiye bölüp, ortalarına kremadan sürün.
Kenarlar ortaya gelecek şekilde şekilde ters çevirip ortada biraz boşluk kalacak şekilde birleştirin. Boş kalan yere ortadan ve kenardan çıkan parçaları yerleştirip kelebeğin gövde kısmını yapın. Kalan kremayı pastanın her yerine yayın.(Kremayı yaydıktan sonra dilerseniz benim yaptığım gibi muzu ikiye bölüp uzunlamasına kesip gövde olarak kullanabilirsiniz )
Üstünü kendi zevkinize hayal gücümüze en önemlisi elinizdeki malzemeye göre süsleyin.Kız çocukları için çok sevimli bir pasta...
Afiyet olsun efenim..
Usta anne ve yardımcı şeflerinin şimdiden ellerine sağlık olsunh/ic/a/b