"Kadayıf Tatlısı (Fındıklı) "/medineweb mutfağı
Malzemeler
500 gram kavrulmuş kadayıf
1. 5 su bardağı dövülmüş fındık
4 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)
Şerbeti için;
3. 5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı
İlk önce şerbetimizi yapalım tencereye şerbet için gerekli malzemeyi koyup altını açalım.
Kısık ateşte kaynatalım, limon suyunu da ekleyelim kıvam alan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım .
Ardından kadayıfımızı geniş bir tepsiye alalım eritmiş olduğumuz tereyağını üzerine dökelim ve harmanlayalım.
Harmanlanan kadayıfı yarıya bölelim .
Böldüğümüz kadayıfı tepsiye yayalım.
Üzerine dövülmüş fındıkları gezdirelim.
Bir diğer ayırmış olduğumuz kadayıfı da fındıkları gezdirdikten sonra üzerine döküp kadayıfları da yayalım.
Fırında 170 derecede 5-10 dakika biraz daha pişirelim.
Şerbeti fırından çıkan kadayıfların üzerlerine gelecek şekilde yayalım.
Şerbetin çekmesini bekleyelim.
Bir fincan alıp içine streç filmi yerleştirelim daha sonra şerbeti çeken kadayıftan fincana koyalım ve ters çevirip düz bir tabağa koyalım afiyet olsun...