"Şifa Deposu Sebze Çorbası"/medineweb mutfağı
Malzemeler
1 kabak
1 havuç
1 çarliston biber
1 kuru soğan
Biraz maydanoz
4 yemek kasığı yoğurt
Tavuk suyu
Yarım limon
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
Yapılışı
İlk olarak soğanımızı kesme ile başlayalım.
Soğan yemeklik olarak ince ve küçük olarak doğranır.
Tencereye alınır. Azcık ölsünler.
Havuç rendelenir ve soğanın üzerine atılır.
Ara ara karıstırın ki dibi tutmasın.
Sırada biber var.
Biberleri de önce doğrayıp tencereye atıyoruz.
Kabak da aynı şekilde rendelenip tencereye atılır.
Bi 10 dk tencerenin ağzı kapalı olarak sebzelerin yumuşamasını bekleyin.
Sebzeler yumuşadı şimdi sıra tavuk suyunda. Ben tavuk suyunu bulyon olarak kullanmıyor. Pek sağlıklı olmuyor çünkü.
Önceden hazırladığım tavuk suyumu ilave edip bi 5 dk da öyle bırakıyorum.
Hemen çorbamızın yağını hazırlayalım.
Yumurta, un, yoğurt, ve yarım limonumuzu bir kaba alıp çırpıyoruz.
Çırptığımız yağa 3. 5 bardak soğuk su ilave ediyoruz ve yine çırpıyoruz. Yağı hazır.
Çorbamıza yağı döküyoruz ve çorba kaynayana kadar sürekli yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Ocağımız altı çok acık olmasın. Orta ateşte yavaş yavaş çorbamız kaynasın.
1 tatlı kaşığı tuzu unutmayalım atalım hemen.
Ve son olarak ta çorba kaynamadan hemen ince ince doğradığımız maydanozları ilave edelim.
Kaynayınca çorbanın altını kapatalım.
Afiyet olsun..