"Velibah (Patatesli Bazlama) "/medineweb mutfağı
Malzemeler
5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kurumaya
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
İç harcı için:
3 adet patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Karabiber
Yapılışı
Bir kap içerisine Unu eleyelim ortasına havuz yapıp tüm malzemeleri ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bi hamur yoğuralım Portakal büyüklüğünde bezeler yapalım.
Un serptiğimiz tezgaha dizip üzerini örtü ile kapatalım 30 -35 dk dinlendirelim.
Hamurlar mayalanırken önceden haşladığımız patatesleri bir kap içerisinde ezelim içine toz biberi kırmızı biber ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
Beze adedince patateslerden ceviz büyüklüğünde beze yapalım.
Merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım. Önceden ısıttığımız tavanın altını kısalım.
Ağır ateşte velibah’larımızı pişirelim. Piştikten sonra dilerseniz tereyağı ile yağlayıp sıcak bi şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun