"Bülbül Konağı "/medineweb mutfağı
Malzemeler
1 yumurta
1 paket eritilmiş margarin
1,5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzerine
1 yumurta akı
1 kase yarım ceviz içi
Yapılışı
Şerbeti için tüm malzemeleri bir tencerede kaynatıyoruz.
Sonra limon suyunu ekliyoruz soğutuyoruz.
Eritip soğuttunuz margarinimizi hamur leğeni ne koyup üzerine yumurta ,yoğurt, sirke ,sıvı yağ, kabartma tozu koyup önce bu malzemeleri bir özdeştirelim.
Daha sonra aldığı kadar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Daha sonra hamurumuzu ikiye bölelim.
Yarısını merdane ile açıp bardakla kesip tatlı mısın alt kısmını tepsimize dizelim.
Kestiğimiz hamurların üzerine yumurta beyazını sürelim.
2.. parça hamurumuzu da aynı şekilde keselim ve bu hamurlarımızın ortasını da kola şişesi kapağıyla tam ortasından tekrar keselim
Bu hamuru yumurta beyazı sürdüğümüz ilk parçamızın üzerine koyalım ve göbek kısmına yarım ceviz taneleri koyalım. Tekrar yumurta akı sürelim ve 200 derece fırına pişirmeye koyalım.Tatlımız sıcak şerbet soğuk olacak buluşturuyoruz. Kıyır kıyır çok lezzetli bir tatlı Şimdiden afiyet olsun.