"Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi "/medineweb
Malzemeler
500 g Tavuk göğüsü
1 adet Soğan
2 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Salça
1 adet yeşil biber
1 adet Patates
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Krep İçin:
1, 5 su bardağı süt
1, 5 su bardagı Un
2 adet Yumurta
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sosu için:
1 yemek kaşığı Tereyağ
1, 5 yemek kaşığı Un
1, 5 su bardağı Süt
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 adet Domates
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Yapılışı
İlk önce krepleri hazırlayın.
Bunun için bütün malzemeleri bir kabın içine koyup iyice çırpın. Tavaya biraz yağ koyup kızdırın. Bir kepçe kadar hamurdan tavaya döküp krepleri pişirin.
Krepleriniz piştikten sonra ocaktan alın.
Geniş bir tavayı ocağa koyup, kızdırın.
Üzerine kuşbaşı doğranmış Tavuk etini koyun.
Etler suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Daha sonra üzerine doğranmış soğanı, Patatesi, Biberi, Sarımsağı ve salçayı ekleyip, 7-8 dk pişirin.
Beşamel sosu için küçük bir tencereye tereyağı koyup eritin.
Üzerine un ekleyip, 2 dakika kadar kavurun.
Daha sonra sütü azar azar döküp, unun topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Beşamel sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın.(Koyu bir kıvam alana kadar pişirin). Son olarak tuz ve karabiberini de ekleyip, ocaktan alın.
Her krepin orta kısmına hazırladığınız harçtan koyun. Ardından krepin kenar fazlalıklarını orta kısmına toplayıp, harcın üzerini kapatın ve fırın tepsisine dizin.
Her bohçanın üzerine 2 kaşık beşamel sosu, kaşar peyniri ve dilimlenmiş domates koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin..
Afiyet olsun