"Tam Kıvamında Etimek Tatlısı "/medineweb
Malzemeler
1 paket etimek
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt ( 5 su bardağı)
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un(silme)
4 yemek kaşığı nişasta (silme)
Bir paket vanilin
Yarım paket (margarin hiç koymayada bilirsiniz)
Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz.
Dikdörtgen borcam tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine, sıcakken döküyoruz.
Muhallebi için vanilin ve yağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, karıştırarak pişiriyoruz.
Topaklanmamasına dikkat. ! Muhallebi koyulaşınca vanilya ve yağı katıp altını kapatıyoruz.
Sıcak Muhallebisi, şerbetlediğimiz etimeklerin üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Artık üstünü süslemek de sizin zevk ve tercihinize kalmış😊
Ben krem şanti ve fıstık kullandım .
Afiyet olsun.