"Peynirli Börek Tarifi İçin "/medineweb
Malzemeler
7 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
İç Harcı ;
Beyaz peynir
Lor peyniri
İsteğe göre maydanoz
Yapılışı
Öncelikle böreğimizin sosunu hazırlıyoruz , sıvı yağ , yoğurt ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. (Yoğurt böreği yumuşak olmasını sağlıyor kabarması içinde tercih ediyorum)
Tepsimizi yağlayıp yufkamızı seriyoruz sosumuzu her katına sürelim.
Peynirli iç harcı her katına dökmüyoruz bir katına döküp bir katına dökmeyelim.
Böreğin ortası ince olmasın diye bir tane yufkayı bölüp ara katlara tepsinin ortasına koyalım.
En son yufkayı da serdikten sonra üstüne sosumuzu gezdirelim bıçakla dilimleyelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü altı kızarana kadar pişirelim.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun

)