"Ev Baklavası Tarifi "/medineweb
Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
4 buçuk su bardağı un unun kalitesine göre değişir
Açmak için;
Mısır nişastası
Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon Suyu
Üzeri için;
200 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı;
İlk önce sıvı olan tüm malzemelerin kaba alıp iyice çırpıyoruz .
En son ellenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
4 beze ye ayırıp her bezeden 10 tane küçük beze yapıyoruz .
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde aralarına nişasta serpip açıyoruz.
Ben daha sonra oklava yardımıyla daha da incelttim .
İlk 20 katı yaptıktan sonra cevizini serpip kalan bezleri açıp aynı işlemi uyguluyoruz.
Bittikten sonra üzerine yağını gezdirip kesimi tamamen size kalmış.
160 derece ısıtılmış fırına verip kontrolü bir şekilde pişirelim takip edin.
Tatlı soğuk şerbet sıcak yada tatlı sıcak şerbeti soğuk olsun.
Soğuk tatlıya hemen sıcak şerbeti dökmeyin biraz bekleyin. Afiyet olsunnnn:-):-):-)★☆★