Yoğurtlu Anne Kurabiyesi
Yoğurtlu Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
yaklaşık 6-6,5 su bardağı un
İsteğe bağlı kuru üzüm
Üzerine:
Toz şeker
Yoğurtlu Anne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Un ve kuru üzüm harici tüm malzemeler harmanlanır.
Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurulur.
Kuru üzüm koyacaksanız ilave edilip yoğurulur. (ben yarısını kuru üzümlü yarısını sade yaptım.) avuç içi yağlanarak hamurdan iri parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilir.
Üzeri toz şekere batırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilir. önceden ısıtılmış 170-180 derece kızgın fırında altı üzeri kızarana kadar pişirilir. (Davul fırında yarım saatte pişirdim. Bu malzemelerle 17 adet çıkıyor.) Afiyet Şeker Olsun
Not: Bu kurabiyenin özelliği hamurunun ele yapışan yumuşak kıvamda olmasıdır. el hafif yağlanarak şekil verilir. fazla un katarsanız fırından çıkarınca sertleşir kuru olur. yayılmasını önlemek için kızgın fırına verin. karbonatı mutlaka kullanın. dışı kıtır kıtır içi yumuşacık anne eli değmiş gibi bir kurabiye oluyor