"Gül Reçeli/ medineweb
Malzemeleri
200 gram gül yaprağı (15-16 gülden)
5 bardak toz şeker
2 bardak su
Yarım limonun suyu
Malzemeleri
200 gram gül yaprağı (15-16 gülden)
5 bardak toz şeker
2 bardak su
Yarım limonun suyu
Yapılışı
Gül reçeli yapımı için gül yaprakları ayıklanıp yıkanır.
Şekerle karıştırılıp bir gece bekletilir. Kendi suyu çıkacaktır.
2 bardak su eklenip 15 dk kaynatılır.
Limon suyu eklenip 15 dk kadar daha kaynatılır.
Koyulaşınca altı kapatılır.
Sıcakken kavanoza koyulup ters çevrilir. Gül reçelimiz hazır,
Afiyet olsun.
Gül reçeli püf noktaları
Gül yaprakları ve şekeri 1 gece öncesinden tencerede bekletmelisiniz. Bu şekilde gül yaprakları kendi suyunu salacaktır.
Reçelinizin içerisine eklediğiniz limon suyu reçelinizin şekerlenmesini engelleyecektir.
Reçeliniz olduktan sonra sıcak bir şekilde kavanozlara doldurmalı ve kapağını sıkı bir şekilde kapatmalısınız.
Reçellerinizi kuru ve serin bir yerde muhafaza etmelisiniz.