Bir Toplumun Kıyameti Başka Toplumları Taklit İle Başlar
BİR TOPLUMUN KIYAMETİ BAŞKA TOPLUMLARI TAKLİTLE BAŞLAR.......
Taklit, İslâm ümmetini tehdit eden yahûdileşme ve batılılaşma alâmetlerinin başında gelir. Taklit, Arapça’da “kılâde” mastarından türetilmiş bir terimdir. Kılâde, Arap dilinde iki anlama gelir: 1-Yular, 2- Gerdanlık. Taklit de ikiye ayrılır: 1- Şuursuz taklit, 2-Şuurlu taklit.
Taklit, önce giyim, kuşam, yeme içme gibi basit şeylerle başlar. Bu, daha sonra tavra yansır. Kişi yada toplum, taklit ettiği kişi yada toplumların tabiatını almaya başlar. Onlar gibi davranmaya, onlar gibi düşünmeye başlar. Eylemleri, düşünceleri ve en sonunda da duyguları benzeşir. Çünkü artık “kalpleri (duygu ve düşünceleri) birbirine benzemiştir.” (2/Bakara, 118)
Taklit, söz ve eylemde taklit edenle taklit edilen arasındaki benzerliktir. Sözün ve eylemin benzer olması düşünce ve duygunun aynı olduğunun delilidir. İnsanın sözleri ve eylemleri, duygu ve düşüncelerinin sonucudur. Bütün bunların çıkış yeri ise kalp/akıldır. Davranışların birbirine benzemesi, kalplerin birbirine benzemesi tehlikesini getirir. Kalplerin birbirine benzemesi ise aynı davranışları yapmaya sevkeder. Bu taklit, eğer önü alınmazsa yahûdileşme, hıristiyanlaşma veya batılılaşma tehlikesiyle karşı karşıya bırakır sahibini.
Bu tehlikeyi ortaya çıkaran en büyük etken, yahûdi, hıristiyan ve müşrikleri dost edinmektir. Çünkü başka milletlere benzeme temâyülü, karantina altına alınması gereken toplumsal bir hastalıktır. Yahûdi, hıristiyan ve müşrikleri dost edinmek, onlara benzemeyi hızlandıran faktörlerin başında gelir. İşte, Efendimiz s.a.v dilinden, bu ümmetin sonu, inanmayan toplumlara benzemeyle bitecek olan taklit serüveninin haberi: “Sizden öncekilerin yolunu adım adım, karış karış izleyeceksiniz. Eğer onlar bir sürüngen deliğine girse, siz de gireceksiniz.” ‘Ey Allah Rasûlü, yahudilerin ve hıristiyanların yolunu mu?’ diye sorduk. “Başka kim olacak?” buyurdu.
Bu gün müslümanlar giyimlerinden tutun, yeme-içme ve yaşam tarzlarına varana kadar batılılarınkine benzetmiş, yavaş yavaş dini değerlerinden de uzaklaşmış durumdadırlar. Bir toplum, eğer taklit yolunu seçmişse, Allah o toplumun dünya toplumları arasındaki tüm saygınlığını, şerefini ve izzetini almıştır. Buda toplumun küçük kıyameti demektir. Hadisin anlattığı durumu ise maalesef müslüman toplumlar osmanlı medeniyetinin çöküşüyle beraber aynıyla yaşadılar ve hala yaşamaktalar.hkerrar Envarul Mearif ve Esrarul Hakaik-1-Tıbbı Nebevide ve Geleneksel tıpta tedavi usul ve kaideleri